Az arany

2012.07.18. 14:11 Baczonyi

imagesCAE8QOJ0.jpgEzért van oda az emberek jó része:                        

Latin neve: aurum, vegyjele: Au, atomsúlya: 196.2 Fajsúlya: 19.3. Olvadási hője: 1063Cfok. Az
arany a világ legrégebben ismert nemes fémje. Szép sárga színű, a
levegőn a fényét megtartja és ezért nagy becsben áll ősidők óta az ember
szemében. A leginaktívabb elem egyike, mely az oxigénnel sem alacsony,
sem magas hőmérsékleten nem egyesül. Azonban a bróm oldja, vagy ha sok
szénsav van jelen és a lúgos cianid oldat is. A színe és súlya mellett
még a nyújthatósága, a könnyen megmunkálhatósága is sok szerepet
játszott abban, hogy az emberiség legértékesebb fémévé vált.

Azonban:

Az arany az értékállóság megtestesítője. Évszázadokra visszatekintve az arany megbízható és kiszámítható befektetési formának bizonyult.

Az értékállóság miatt fontos figyelni a befektetési aranytermék megválasztásánál annak tisztaságára. Ma már csak a "négy kilences", azaz 999,9 ezrelék tisztaságú rudak, érmék számítanak értékállónak. Miért is? Mert megvenni könnyű, eladni azonban nem! Tehát vigyázat! Nem biztos, hogy érdemes aranyat venni egy bidermájer kredenc alkatú kopaszra nyírt úrtól, aki tele van smukkal!

(Ugyanez diplomatikusan):Tapasztalataim alapján a hazai forgalmazók közül többen nem fektetnek kellő hangsúly arra, hogy az LBMA (London Bullion Market Association) által minősített gyártóktól származó, a Good Delivery státuszú tömböket forgalmazzanak. Ez a befektetőnek a későbbi értékesítés során jelenthet problémát, hiszen a kereskedő ebben az esetben kénytelen a
tömböt bevizsgáltatni, ami jelentős költséggel jár, nem beszélve arról, hogy az ilyen tömbök árfolyamértéke minden esetben jóval a világpiaci ár alatt kerül meghatározásra. Good Delivery tömb esetén a befektetőt ilyen kellemetlenségek nem érhetik.

Ez az igazi befektetési arany:

aranytömb.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baczonyi.blog.hu/api/trackback/id/tr454656189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása