A pénz ESZKÖZ!!!

2012.07.02. 21:51 Baczonyi

imagesCA6C6OTG.jpgTudom, a mi életünkben sajnos nincs annyi, hogy eszköznek tekintsük, az életünk függ tőle!

Jó lenne egy kis függetlenség! Nem?

Ha sikerül kiszakadni az életünk csapdáiból, és kívülről nézni bizonyos dolgokat akkor egészen más a leányzó fekvése!

Mondok egy példát:

Mi történik akkor, ha a valamelyik nagy bevásárlóközpont homlokzatára kiírom, hogy 30% árengedmény. Ne is válaszoljanak, tudjuk mindannyian. Az emberek ölik egymást, hogy bejussanak és vásároljanak. Mindegy, hogy mit, csak vegyenek valamit, ami olcsóbb, mint egyébként.

Na most... Kiírom a tőzsdére, hogy 30%-ot esett az index! Maguk szerint mi történik? Mindenki menekül, mint a mérgezett egér, mert nem akar veszíteni! Sorban dobálják el a jobbnál jobb befektetéseiket. Miért is? Itt a világvége? Lebombázták a fél világot? Vagy mi történt? Hát semmi!!! A tőzsde (és a világ) követi a természetéből adódó törvényeket. Tudják, mint a hullámvasút. Az út hepe-hupás! Azonban a hepe után biztos hupa jön, nem tudni mikor, de jön! Mert a világ így működik! Akik tudják és elfogadják (a tőzsdecápáknak keresztelt egyének) azok meg fognak gazdagodni! Miért is? Mert OLCSÓN VÁSÁROLTAK!

Ha hajlandó vagyok hosszú távon gondolkodni, sőt biztonsági tartalékot képezni, akkor talán nekem is sikerülhet, siker story nélkül is (tudják: add ide a pénzedet, megduplázom! huh...), csak időbe kerül!

Mi is az a biztonsági tartalék? Majd arra is kitérünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://baczonyi.blog.hu/api/trackback/id/tr214606217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása