Az arany még egyszer és utoljára

2012.07.25. 15:59 Baczonyi

imagesCARXWZJV.jpg

Szeretném, ha tiszta lenne a lelkiismeretem, ezért még egyszer – ígérem utoljára – előveszem ezt az „aranyos” témát. Megpróbálom teljesen leegyszerűsítve, bemutatni a problémát.

Először is egy link (úgy a 12. perc környéke érdekes lehet):

Tegyük föl – a példa kedvéért – van 10mill.Ft-ja. Elindul a világban egy inflációs folyamat (már elindult!), aminek a végén a pénz reálértéke a felére esik vissza (vagyis régen 1Ft 1 alma, aztán már 2Ft 1 alma, stb…).

Ha Ön felkészült, akkor van egy olyan számlája, amire, ha pénzt utal, akkor a pénz rögtön aranyban jelenik meg (tulajdonképpen, aranyat vesz). Így a legkisebb gyanús jelre át tudja menteni pénze reálértékét. Ha akkor kezd kapkodni, amikor a folyamat beindul, mire megnyitja a számláját, már késő!

Vagyis ahelyett, hogy a 10millFt, 5millFt-ot érne 20mill lesz a reálértéke, sőt miután a bukást elkerülte, még nyert is vele 5mill Ft-ot (talán).

Hát erről van szó!

A bejegyzés trackback címe:

https://baczonyi.blog.hu/api/trackback/id/tr544668548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása